Dacă aș fi un super-erou cum aș influența eu comuna mea?
Dacă ar fi să răspund la această întrebare aș spune că sunt deja un supererou. Poate nu am mantie sau superputeri, dar în esență aș fi un supererou care influențează lumea prin faptele sale. Poate nu fac fapte spectaculoase, dar cu siguranță nu pot să spun că nu vreau să ajut. Cu un simplu gest de politețe pot să fac ziua unui om mai bună, cu o atenție înveselesc un copil, cu un puiet plantat reîntregesc o pădure, cu un fapt pun în aplicare o promisiune.
Ca supererou nu aș influența peste noapte comuna în bine, dar în timp aș schimba în bine ceva. Pentru că o faptă bună atrage la rândul ei alte fapte bune, aș fi mai mult decât Maica Tereza, nu la fel de mare ca ea, dar aș lupta pentru aceleași scopuri. Aș aduce comuna spre bine prin ajutorarea aproapelui.
Nu cred într-un viitor cu o schimbare peste noapte făcută doar de o singură persoană, cred într-un bine colectiv. Aș fi mai degrabă un început, un erou prin exemplu.
Acesta este scopul meu de erou, iar răsplata este doar un zâmbet.
Scrisoare trimisă de Ionela Ene pe adresa Concursului de scriere creativă pentru copiii din sate „Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu”, organizat în cadrul proiectului c@rte în sate, care a avut tema SuperErou în satul meu. Ionela este elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială Spulber, Județul Vrancea, și a fost încurajată să scrie de profesoara ei de limba română, prof. Cîrlioru Mirabela-Maria. Ea se declară pasionată de citit, gătit și desen.
Organizat de Asociația “Eu, tu și ei”, prin intermediul programului cultural și de literație c@rte în sate, concursul și-a propus să-i valorizeze pe elevii vrânceni cu aptitudini literare și să le ofere un spațiu de exprimare artistică și o platformă de condensare a emoțiilor și aspirațiilor. Premiera are loc pe 4 decembrie, însă toate scrisorile intră în cursa pentru votul publicului, care va fi acordat în prima parte a anului viitor.