După ora de TIC (Tehnologia informației și a comunicațiilor), ajung supărată în acasă, fiindcă n-am avut posibilitatea să-mi realizez proiectul despre tradițiile comunei și istoria lui Ștefan cel Mare, în format electronic. Eram atât de tristă… Dorința mea cea mai mare era să împărtășesc tuturor despre obiceiurile din satul meu, Bârsești.
Într-un final se făcu seară, așa că m-am pus la somn. Am visat că un Supererou minunat cu o mantie impecabilă se apropia de poalele munților, acolo unde este așezat satul nostru. În curtea școlii acoperită numai de un covor de frunze multicolore, unde mă aflam eu, se opri și acel Supererou:
―Hei! De ce ești tristă, ce s-a întâmplat? Datoria mea e să te ajut.
Eram foarte uimită, însă i-am povestit ce mi se întâmplase cu puțin timp în urmă la ora de TIC.
―Nu-ți face griji, totul se va rezolva! Pentru fiecare problemă există o soluție. Într-adevăr tu ai dreptate, în ziua de astăzi tradiționalismul trebuie îmbinat cu modernismul în orice caz. Apropo, eu mă numesc Eroul copiilor.
M-am trezit brusc. Se făcu dimineață așa că îmi deschid telefonul. Observ și citesc că un ONG dorește să ofere finanțare unor școli aflate în nevoi. Am fost atât de motivată încât am încercat să conving ONG-ul să finanțeze și școala mea cu calculatoarele necesare. Eroulcopiilor a avut mare dreptate în privința faptului că orice problemă are o soluție.
Am realizat că și eu pot fi un Super-erou, având destul curaj încercând să-mi ajut satul și școala. Mă bucur foarte mult!
#ConcursDeScriereCreativă #CarteÎnSate
Compunere trimisă de Ilaria Stan, elevă în clasa a-VI-a B, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Bârsești, prof. coord. Lorena Vlad, pe adresa Concursului de scriere creativă pentru copiii din sate „Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu”, editia 2022, organizat în cadrul programului c@rte în sate. #Caravanacărții, cu sprijinul Corpului European de Solidaritate, care a avut tema #SuperErou în satul meu.