Erou… când auzi acest cuvânt probabil te gândești la un om care salvează vieți, un medic, un pompier, un polițist. Sau poate te gândești la un erou din benzile desenate cu mantie strălucitoare și superputeri. La asta mă gândeam și eu la auzul cuvântului „erou” însă de când am descoperit proiectul „c@rte în sate” la prima ediție a concursului de scriere literară mi-am dat seama că eroi suntem toți…toți cei care am pășit prin portalul lumii cărților, toți cei care am trăit suspansul finalului unei cărți, toți cei care îndrăgesc un personaj, toți cei care citim.
Un erou trebuie să fie sufletist și să aibă răbdarea de a transmite mai departe calități și sfaturi. Precum povestașii sau voluntarii care ne-au transmis iubirea pentru cărți, creativitatea întocmirii unei povești, organizarea în activități, înțelegerea unui subiect și ne-au îndrumat spre o cale cu mai multe lecturi.
Poți fi erou și pentru tine, nu doar pentru ceilalți, asta am descoperit și eu la auzul veștii că la noi în comună va veni o caravană de lectură.
Îmi plăcea mult să citesc dar nu știam cum sa arăt acest lucru eram puțin timidă și îmi era teamă că nu mă voi simți în largul meu. Eram foarte nehotărâtă dacă sa merg sau nu la activitate dar ceva m-a făcut sa cred ca nu am nimic de pierdut.
Și așa a și fost, nu am regretat nici o secundă după ce am citit împreună cu alte persoane, am cunoscut alți iubitori de lectură, am împărtășit păreri despre cărți, am primit recomandări de cărți și am descoperit câte aveam în comun cu alți cititori.
Pot spune că m-am salvat de la o alegere groaznică de a nu participa la ceva ce îmi face o deosebită plăcere. M-am salvat de timiditate și pesimism cu ajutorul lecturii.
As vrea să fiu „erou” și pe viitor pentru alte persoane care au astfel de probleme sau care încă nu au descoperit lumea cărților ,asta m-a determinat sa mă gândesc la meseria de psiholog sau profesor de limba Română pentru a îndruma cât mai mult spre cărți.
Eroismul se află în adâncul sufletului oricui trebuie doar să găsim o oportunitate sa îl scoatem la iveală.
În satul meu aș vrea sa schimb multe în legătură cu lectura dar categoric aș începe cu o bibliotecă la școală unde copiii să se relaxeze, să citească cât vor iar clădirea să fie deschisă toată ziua, nu doar în timpul programului școlar. Cred că ar încuraja pe toată lumea sa citească mai mult.
Fie că ajuți pe cineva fie că îți faci un prieten într-o carte care sa te ajute, fie că dai un sfat fie că locuiești într-un sat, fie că locuiești într-un oraș ești un EROU pentru tine sau pentru ceilalți.
👏 Scrisoare trimisă de Georgiana Borcăiaș pe adresa Concursului de scriere creativă pentru copiii din sate „Prietenii lui Cărțilă (ne) scriu”, organizat în cadrul proiectului c@rte în sate. Caravana cărții, sustinut de Corpul European de Solidaritate care a avut tema SuperErou în satul meu. Georgiana este elevă în clasa a VII-a, la Școala Gimnaziala ,,Regina Maria’’ din Vintileasca. Coordonatoarea care a susținut-o pe Georgiana in cadrul acestui proiect este profesoara Stana Georgescu Apostu. Eleva a fost premiată in cadrul acestui concurs cu Premiul Bibliofilului „Din dragoste de carte.’’
🎀🍀Autorii celor mai apreciate scrisori vor primi premiul de popularitate si vor avea sansa sa primeasca echipa #CarteInSate in scoala lor pentru un atelier de lectură și dezvoltare personală. Votul se încheie pe data de 1 iunie 2023, ora 23.59.
LIKE SHARE COMMENT ❤️💛💙